onsdag 30. juli 2008

TV2



Tonje Steinslands usminkede øyne ser medlidende på meg. Jeg er midt i en dyp tenkepause. Med jevne mellomrom møtes blikkene våre. Bildeutsnittet er uendret. Bare hun og jeg, i dialog. Tonje er sympatisk og forståelsesfull. Jeg er utrolig interessant. Og strategisk lyssatt.


Jeg nøler og åpner munnen forsiktig. Smiler. Tonje legger hodet på skakke. Så trekker jeg pusten raskt og ler kort, litt nervøst. ”Hm.” sier jeg. Tonje legger hodet over på den andre siden, myser, men med all verdens sympati. ”Unnskyld, jeg står litt fast her jeg nå..” Men Tonje bare smiler. -Ta den tiden du trenger. - Jeg er her bare for å høre om dine historier om livet. Ikke tenk på meg som en programleder. Tenk på meg som menneske.

-Det var tøft, ender jeg opp med å si. -Like tøff som mora di var i trynet i går. Det var etter jeg var ferdig med henne, for å si det sånn.

Lønning. NÅ.

torsdag 24. juli 2008

Bank enter PLU


Gøy på Ica, da mora di sprika. I dag fikk jeg betalt for å tegne monstere på kassa.

onsdag 9. juli 2008

Manetkrig

Gratis oel og internettkafe. Basseng. loekrigner. et dyr kryper paa internettkafeen. he smaker vannet vondt, men sannheten smaker verre sa allan og slurket ned en veslevoksen slisjerett. Jeg skjoenner. Du sliter med helsa. lel le .

fredag 4. juli 2008

Nok er nok

og nå farer jeg til fargerike murhus og knirkende tredører. Ikke gjør noe farlig mens jeg er borte.

onsdag 2. juli 2008

Lynkurs i fransk

I mens alle jubler over skolene de har kommet inn på, jubler jeg over at jeg endelig klarte å komme igjennom døra. Uten å gå sidelengs.

Her er det jeg trenger å si i Paris.
Sérieusement, vous n'êtes pas tout ce gras- Seriøst, du er ikke så feit.
Je pense que vous convenez le appareil dans vous bouche - Jeg synes du kler regulering.
Je mange des gens comme vous pour mon petit déjeuner - Jeg spiser sånne som deg til frokost.
Oh, je vois. Vous êtes un de ceux-la - Å, jeg skjønner. Du er en sånn en.

Parisparisparis